Visual Arts


EDUCATION FOR PEACE
L'alumnat de Tercer curs d'ESO  ha desenvolupat aquest projecte col.laboratiu "Boxes of the True", acció que tracta de sensibilitzar a la comunitat educativa envers l'educació per la pau.
Aqueta proposta participativa contribueix al descobriment de l’art associat al treball col.lectiu i els ajuda a sentir-se més autònoms, responsables i solidaris.
 L'equip de reporters que ha treballat en aquesta unitat  didàctica tracta d'informar del procés portat a terme en el següent video.



<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/hVSG4ubZJWE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>





Els continguts d’aquesta unitat són:
-          La comunicación visual.
-          Els elements visual d’una imatge.
-          Video.
-          Autors que han tractat el tema de la guerra i conflictes humans: Goya, Picasso, Robert Capa, Gerda Taro, Lev Drewinsky, Gervasio Sánchez.

Les tècniques utilitzades:
-          Llapis de colors, rotuladors, tinta xinessa i pintures al tremp.

Els programes informàtics aplicats:
- AUTOCAD
- Estudio 11

La temporització del projecte és 6 sessions d’una hora.

Metodologia: 

Utilitzar la participació en projectes col.lectius per aconseguir interessar l'alumnat en el seu propi aprenentatge. Els nois i noies poden compartir reponsabilitats, discutir idees, aportar informació rellevant d'acord als seus interesos i necessitats i construir sobre les seves experiències i coneixements dels altres.

Intriduir l'ús de les TIC en la programació.

Selecció de temari transversal.

Utilitzar  la estratègia del video. Cada grup selecciona diàriament un portaveu, que fa la presentació, que és complementada pels altres grups amb els aspectes no esmentats. Aqueta eina de treball serveix per valorar aspectes que es podrien millorar.







Finalment hem construit una instal.lació amb totes aquestes composicions. Aquest projecte es pot visualitzar a l’espai d’exposicions del centre.

Aquest és el material de suport de la unitat:









ENVIRONMENTAL EDUCATION

Aquesta unitat didàctica  pretén desenvolupar accions educatives i de sensibilització ambiental lligades al medi urbà, l’objectiu és informar i concienciar la població escolar propiciant conductes ambientals i acostant-la a la realitat del seu medi.

El projecte desenvolupat té per títol “Christmas tree”.
El nostre centre té una llarga tradició en aquest projecte. Des del curs 2005-2006 hem participat juntament amb 31 centres educatius de la ciutat de l’Hospitalet amb el disseny de arbres de Nadal, el projecte tenia per títol “Plantem un bosc i cantem una cançó”.
El Departament de Dibuix ha continuat aquesta experiència implicant l’alumnat de diferents nivells, segon, tercer i quart curs d’ESO.

Aquest vídeo mostra l’activitat desenvolupada.



Els continguts d’aquesta unitat són:
-          Formes geomètriques
-          Volums
-          Introducció al disseny.
-          Video

Les tècniques utilitzades:
-          Construcció de formes geomètriques i de volum amb material reciclat.

Els programes informàtics aplicats:
- AUTOCAD
- Estudio 11

La temporització del projecte és 6 sessions d’una hora.


El projecte ha estat exposat a l'espai d'exposició del centre, i ha participat l'alumnat de segon, tercer, i quart d'ESO






COEDUCATION

 
Cada any, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el dia 8 de març, el Servei de l’Ajuntament de L’Hospitalet organitza una exposició col.lectiva d’Art, enfocada des de la perspectiva de gènere, en què participen joves artistas de la ciutat, col.lectius d’artistes i l’alumnat dels instituts de la ciutat.
Enguany s’organitza la tretzena edició. L'Institut Margarida Xirgu  participa  des de l’any 2006 en aquesta experiència en coeducació.
L’alumnat de tercer A ha realitzat aquest treball a la matèria de  Visual i Plàstica, projecte inclòs en el projecte PILE (Pla Integral de Llengües Estrangeres).
Aquest video mostra el procés portat a terme.



http://youtu.be/guYEcApR6Mw

Curs 2013-2014
Aquest vídeo mostra tot el que s'ha treballat a la unitat de coeducation aquest curs 2013-2014. La seva realització ha estat possible gràcies a la col.laboració del nostre assistent de conversa.

A continuació podreu veure un power point sobre com els estererotips s'utilitzen a la publicitat.







">

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada